Παρουσιάσαμε το βιβλίο του Εric Puybaret «Ο ΦΕΓΓΑΡΟΣΚΕΠΑΣΤΗΣ»(https://www.mikrosanagnostis.gr/library/pageflip48/Default.html).

Ο μικρός Τιμολέων είναι ο καινούριος Φεγγαροσκεπαστής. Μόλις πήρε το πτυχίο του από τη Μεγάλη του Κόσμου Σχολή και είναι πανέτοιμος να πιάσει δουλειά στο φεγγάρι. Απόψε κιόλας. Μόνο που μια αναποδιά θα τα χαλάσει όλα. Ο Τιμολέων πρέπει ως το χάραμα να φτάσει στο φεγγάρι. Θα τα καταφέρει;

Σταματήσαμε την ανάγνωση στα μισά της ιστορίας όπου ο ήρωας χάνει τη μαγική καραμέλα, η οποία θα τον ανέβαζε στο φεγγάρι. Στη συνέχεια τα παιδιά διάλεξαν από ένα σακούλι μερικά «μαγικά αντικείμενα» τα οποία θα τους έδιναν έμπνευση να βρουν τρόπο να στείλουν τον ήρωα στο φεγγάρι. Χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες και συνέθεσαν τρεις διαφορετικές εκδοχές για τον τρόπο που θα έδιναν λύση στο πρόβλημα του ήρωα. Εικονογράφησαν την ιστορία τους με τη μορφή αφίσας ή κόμικ και στο τέλος παρουσίασαν τη δουλειά τους στις άλλες ομάδες.

Αφού παρουσίασαν τα παιδιά τις ιδέες τους είδαμε και ακούσαμε το τέλος της ιστορίας όπως παρουσιάζεται στο βιβλίο του Εric Puybaret.

 

 

Στο β΄ μέρος της εργασίας μας δουλέψαμε με φύλλα εργασίας όπου όλες οι δραστηριότητες είχαν ως κεντρικό θέμα το φεγγάρι. Έτσι γράψαμε μαντινάδες για το φεγγάρι, παίξαμε με γρίφους και λογοπαίγνια, συνθέσαμε αινίγματα, παροιμίες και επεξεργαστήκαμε ποιήματα για το φεγγάρι.

 

Δημιουργική Γραφή λοιπόν!!!