3η επιστολή προς γονείς και εκπαιδευτικούς-Το πρόβλημα του προβλήματος

 

ptde florinas

 

 

Θέμα: Το Πρόβλημα του Προβλήματος

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί,

Αρχικά θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε εσάς και τους μαθητές των σχολείων σας για τη συμμετοχή σας στον 12ο διαγωνισμό των Μαθηματικών της Φύσης και της Ζωής.

Επειδή ο στόχος του εργαστηρίου μας είναι η βελτίωση της μαθηματικής παιδείας στη χώρα μας, εισάγουμε φέτος ένα νέο θεσμό στο διαγωνισμό των σχολείων που είναι τα σχόλια των προβλημάτων.

Στα σχόλια των προβλημάτων σχολιάζουμε διδακτικά τις λύσεις των προβλημάτων και επισημαίνουμε τα σημεία που θα είχαν σημασία για τον εκπαιδευτικό, αλλά πιθανά και τον γονέα με ιδιαίτερο διδακτικό ενδιαφέρον για τη μάθηση του παιδιού του.  

Με τα διδακτικά σχόλια στις λύσεις των προβλημάτων πιστεύουμε ότι θα βοηθήσουμε τους εκπαιδευτικούς σε μια πιο λεπτή κρίση της συμπεριφοράς των παιδιών από την πλευρά της διδακτικής των μαθηματικών.

Καλούμε μαζί με τις λύσεις των προβλημάτων να διαδώσετε στους εκπαιδευτικούς και τα σχόλια. Είμαστε ανοιχτοί και πρόθυμοι να απαντήσουμε σε πιθανές παρατηρήσεις ή επισημάνσεις που έχετε.

Τέλος, θεωρούμε εξαιρετικά σημαντικό να λυθούν μέσα στις σχολικές τάξεις τα προβλήματα που τέθηκαν στον Διαγωνισμό και να συζητηθούν με όλους/ες του μαθητές και τις μαθήτριες οι λύσεις.

Με τιμή  

Χαράλαμπος Λεμονίδης και Κωνσταντίνος Νικολαντωνάκης.

 

Διδακτικός σχολιασμός Ε τάξη

Διδακτικός σχολιασμός Στ τάξη

Θέματα διαγωνισμού:

https://peirserron.gr/index.php/2015-06-13-22-05-29/programmata/1137-12-diagonismos-mathimatikon-fishw-kai-zois-themata

Λύσεις Θεμάτων:

https://peirserron.gr/index.php/2015-06-13-22-05-29/programmata/1139-diagonismos-mathimatikon-fishw-kai-zois-liseis