Στο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Σερρών «Κων/νος Καραμανλής» θα λειτουργήσουν μαθητικοί όμιλοι το πλαίσιο λειτουργίας των οποίων εντάσσεται στο Ν.3966 περί λειτουργίας των Προτύπων Πειραματικών Σχολείων.

Οι όμιλοι αφορούν γνωστικούς τομείς όπως τα μαθηματικά, οι φυσικές επιστήμες, η γλώσσα, η λογοτεχνία και λοιπά πεδία όπως τα εικαστικά, ο αθλητισμός κ.ά., ώστε να δημιουργούνται πυρήνες δημιουργικότητας και αριστείας που αξιοποιούν τις αυξημένες ικανότητες των μαθητών, χωρίς να υπονομεύεται η κοινωνικοποίησή τους.

Η εγγραφή των μαθητών των Π.Π.Σ. στους ομίλους γίνεται με αίτηση των ασκούντων τη γονική τους μέριμνα στη Διεύθυνση του Πειραματικού Σχολείου Σερρών.


Επίσης η αίτηση μπορεί να σταλεί και ηλεκτρονικά αφού πρώτα υπογραφεί απ' τους γονείς των μαθητών στην ηλεκτρονική διεύθυνση του σχολείου.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων, μέχρι και Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012.

Οι μαθητικοί όμιλοι που θα λειτουργήσουν με απόφαση του εποπτικού συμβουλίου του Π.Π.Σ Σερρών που αποτελείται από τους :

Λεμονίδη Χαραλαμπο. Πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου, Καθηγητή του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Φλώρινας

Πράμα Χρήστο, Σχολικό Σύμβουλο 2ης Εκπ/κης Περιφέρειας Ν. Σερρών

Κυριαζίδη Σπύρο, Διευθυντή του Σχολείου

Αβδελά Κατερίνα, Εκπαιδευτικό του σχολείου

είναι οι εξής:

Όμιλος "Παίζω και Μαθαίνω τη Γραμματική για τους μαθητές των Β και Γ τάξεων. Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Αθανασοπούλου Μαρία. Πληροφορίες για τη λειτουργία του ομίλου μπορείτε να δείτε εδώ

Όμιλος "Εικαστική δράση με ανακυκλώσιμα υλικά" για τους μαθητές των Ε και Στ τάξτάξεων. Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Βαρσάμη Χρυσούλα. Πληροφορίες για τη λειτουργία του ομίλου μπορείτε να δείτε εδώ

Όμιλος "Θεατρικό παιχνίδι" για τους μαθητές των  Γ,Δ, Ε και Στ τάξεων. Υπευθυνοι εκπαιδευτικοί: Αγοραστός Κων/νος, Αβδελά Αικατερίνη.Πληροφορίες για τη λειτουργία του ομίλου μπορείτε να δείτε εδώ.

Όμιλος Πληροφορικής για τους μαθητές των Ε και Στ τάξεων. Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Καραγκιόζης Γιάννης, Τσουμαρίδης Γεώργιος. Πληροφορίες για τη λειτουργία του ομίλου μπορείτε να δείτε εδώ

Όμιλος "Ταξιδεύω χορεύοντας" για τους μαθητές των Δ, Ε και Στ τάξεων. Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Λεπτοκαρίδου Ελισάβετ.Πληροφορίες για τη λειτουργία του ομίλου μπορείτε να δείτε εδώ

Όμιλος Γλώσσας για τους μαθητές των Ε και Στ τάξεων. Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Δράκογλου Αναστασία, Κιννά Πασχαλίνα. Πληροφορίες για τη λειτουργία του ομίλου μπορείτε να δείτε εδώ.

Όμιλος Μαθηματικών για τους μαθητές των Ε και στ τάξεων. Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Γαλάνη Βασιλική, Γιαννογλούδη Ελένη. Πληροφορίες για τη λειτουργία του ομίλου μπορείτε να δείτε εδώ

Όμιλος scratch για τους μαθητές των Ε και Στ τάξεων. Υπεύθυνος εκπαιδευτικός:Κυριαζίδης Σπύρος.Πληροφορίες για τη λειτουργία του ομίλου μπορείτε να δείτε εδώ.

Όμιλος Μουσικής για τους μαθητές των Ε και Στ τάξεων. Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Αλμπανάκη Χριστίνα. Πληροφορίες για τη λειτουργία του ομίλου θα βρείτε εδώ.

Όμιλος " Νέες Τεχνολογίες και Μαθηματικά  στην Α τάξη". Υπεύθυνος εκπαιδευτικός: Κωδωνάς Γιάννης. Πληροφορίες για τη λειτουργία του ομίλου θα βρείτε εδώ.

Δικαίωμα εγγραφής στους μαθητικούς ομίλους του Προτύπου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Σερρών "Κων/νος Καραμανλής" έχουν όλοι οι μαθητές που φοιτούν σε Δημοτικά Σχολεία του Ν. Σερρών.

Το πρόγραμμα λειτουργίας των μαθητικών ομίλων είναι:


 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2012-13

ΤΑΞΕΙΣ

ΟΜΙΛΟΣ «ΠΑΙΖΩ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ

ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ 16.00-17.00

B ΚΑΙ Γ

ΟΜΙΛΟΣ «ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ

ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΤΡΙΤΗ 17.00-18.30

Ε ΚΑΙ ΣΤ

ΟΜΙΛΟΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ 14.00-15.15

Γ ΚΑΙ Δ

ΟΜΙΛΟΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14.00-15.15

Ε ΚΑΙ ΣΤ

ΟΜΙΛΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ 16.00-17.30

Ε ΚΑΙ ΣΤ

ΟΜΙΛΟΣ «ΤΑΞΙΔΕΥΩ ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ»

ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00-19.30

Δ, Ε, ΣΤ

ΟΜΙΛΟΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ 17.15-18.45

Ε ΚΑΙ ΣΤ

ΟΜΙΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ

ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ 14.30-16.00

Ε ΚΑΙ ΣΤ

ΟΜΙΛΟΣ SCRATCH

ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ 10.00-11.15

Ε ΚΑΙ ΣΤ

ΟΜΙΛΟΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

18.00-19.20

Ε ΚΑΙ ΣΤ

ΟΜΙΛΟΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ 12.30-13.10

Α1 Α2

 Την αίτηση εγγραφής μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ.
Η λειτουργία των Ομίλων θα αρχίσει την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου.

Επίσης στη Β τάξη θα λειτουργήσει τμήμα όπου θα διδάσκεται η Αγγλική γλώσσα κάτω από την καθοδήγηση της δασκάλας των Αγγλικών Παραλίκα Μαρίας.