Ομιλία-Βραβευση διακριθέντων μαθητών Δημοτικών Σχολείων του Νομού Σερρών που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό "Παιχνίδι και μαθηματικά"

paixnidi kai mathimatika

Tο Παράρτημα Σερρών της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ) διοργάνωσε με επιτυχία το Σάββατο 28 Μαϊου 2017 την εκδήλωση βράβευσης των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων που διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό "Παιχνίδι και Μαθηματικά". H βράβευση πραγματοποιήθηκε στην κεντρική αίθουσα του Τ.Ε.Ι. Σερρών.

 

Βραβεύτηκαν 181 μαθητές από όλα τα σχολεία του Ν. Σερρών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό. Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Βαρσάμης Δημήτρης καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Τ.Ε.Ι. Σερρών. Στην ομιλία του ανέπτυξε με επιχειρήματα και με απλό και κατανοητό τρόπο τη σημασία των Μαθηματικών στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων.Tα μαθηματικά είναι πανταχού παρόντα στην φύση και την ζωή μας. Bρίσκονται στα πράγματα που βλέπουμε κι αγγίζουμε. Eίναι η παγκόσμια γλώσσα της φύσης και αγγίζουν κάθε πτυχή του σύγχρονου βίου.Μας βοηθούν να ερμηνεύουμε και να εξηγούμε την επιστήμη των υπολογιστών, τις γλώσσες προγραμματισμού,στην κρυπτογράφηση και αποκρυπτογράφηση, στην μετατροπή της εγχρωμης σε ασπρόμαυρη εικόνα, στη γλώσσα των υπολογιστών. Χρησιμοποίησε συνηθισμένους αλγόριθμους των Μαθηματικών του Δημοτικού Σχολείου που χρησιμοποιούνται ευρύτερα στους παραπάνω τομείς συγκεντώνοντας το ενδιαφέρον αλλά και την ενεργή συμμετοχή των μαθητών που συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Επίσης ο Κ. Βαρσάμης ευχαρίστησε το σχολείο μας για τη φιλοξενία των μαθημάτων προετοιμασίας που διοργάνωσε το παράρτημα Σερρών της Μαθηματικής Εταιρίας το Σαββάτο 4 Μαρτίου 2017.

 

Από τους μαθητές του σχολείου μας βραβεύτηκαν οι μαθητές:

Πανταζής Γώργιος της Ε τάξης

Χατζημάρκου Ειρήνη-Χρυσοβαλάντου της Στ τάξης

Νικήτας Παναγιώτης της Στ τάξης

paixnidi kai mathimatika 1