Ένα ζιζάνιο στη ζύμη-Κουλουράκια-Εκπαιδευτικό πρόγραμμα-Γλώσσα Α τάξη

Στo μάθημα της γλώσσας και συγκεκριμένα στο μάθημα «Ένα ζιζάνιο στη ζύμη» , τα παιδιά της Α2΄ τάξης, παρασκεύασαν μαζί με τους γονείς παραδοσιακά κουλουράκια.

 

Με αφορμή το μάθημα: «Ένα ζιζάνιο στη ζύμη» οι μαθητές υλοποίησαν μαζί με τους γονείς μια απλή συνταγή. Στην αρχή ο δάσκαλος και τα παιδιά έφεραν στην τάξη συνταγές ζαχαροπλαστικής και συζήτησαν για τα υλικά που χρειάζονται για την παρασκευή γλυκών. Στη συνέχεια έγινε ενημέρωση στους γονείς για το αν επιθυμούσαν να συμμετέχουν κι αυτοί σε όλη αυτή τη διαδικασία παρασκευής κουλουριών μαζί με τα παιδιά.

 

Πραγματικά, οι γονείς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του δασκάλου. Τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες, οι γονείς έφεραν τα απαραίτητα υλικά που χρειαζόταν για να γίνουν τα κουλουράκια και όλοι μαζί ξεκινήσαμε την παρασκευή κουλουριών. Τα παιδιά ανακάτεψαν τα υλικά, άπλωσαν τη ζύμη και έκαναν διάφορα σχήματα από κουλουράκια πάντα με τη βοήθεια των γονιών. Οι γονείς ανέλαβαν το ψήσιμο των κουλουριών και τη μεταφορά τους. Τα παιδιά εκτός του ότι τα γεύτηκαν πρόσφεραν κουλουράκια και στα παιδιά των άλλων τάξεων, αλλά και στο υπόλοιπο εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου. Έτσι οι μαθητές κατέκτησαν ευκολότερα τα γράμματα «υ» και «ζ», έμαθαν να συνεργάζονται μεταξύ τους, και να επικοινωνούν με μεγαλύτερους, ανέπτυξαν και καλλιέργησαν τις πέντε αισθήσεις τους και έμαθαν πώς παρασκευάζονται νοστιμότατα κουλουράκια.