Ο Σύλλογος «Σερραίες Μανούλες» στα πλαίσια της 1ης Γιορτής Παιδιού, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012 στην αίθουσα εκδηλώσεων «Ορφέας» (Π. Κωστοπούλου 12-Σέρρες), διοργανώνει παράλληλα, σε συνεργασία με την Παιδική Βιβλιοθήκη Σερρών, διαγωνισμό ζωγραφικής για μαθητές Ε΄και ΣΤ΄Δημοτικού.

Με θέμα «Παιδί & Παράδοση» καλούμε τα παιδιά μας να εκφράσουν την παράδοση μέσα από τη ζωγραφική. Παραδοσιακή αρχιτεκτονική, ήθη και έθιμα της υπαίθρου, η ζωή στο χωριό, παλιά επαγγέλματα, παραδοσιακά όργανα, παλιά αντικείμενα είναι μόνο λίγα από τα θέματα που μπορούν να εμπνεύσουν τα παιδιά μας.

Τα έργα ζωγραφικής μπορούν να αποστέλλονται ταχυδρομικώς ή να κατατίθενται έως την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου στις 14:00 (τελική ημερομηνία παραλαβής) στην Παιδική Βιβλιοθήκη Σερρών, Ν. Νικολάου 20-621 24 Σέρρες, υπ’ όψιν κας Μαρίας Βραχλιώτου ή στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, Κερασούντος 2-Σέρρες, υπ’ όψιν κου Γιάννη Πούλιου. Κάθε ζωγραφιά θα πρέπει στο πίσω μέρος να φέρει το ονοματεπώνυμο του παιδιού, την τάξη και το σχολείο του, καθώς και τηλέφωνο επικοινωνίας.

Τα έργα όλων των παιδιών θα εκτεθούν την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012 στο φουαγιέ του «Ορφέα» όπου θα ακολουθήσει απονομή βραβείων των τριών (3) πρώτων διαγωνιζόμενων και οι ζωγραφιές των νικητών θα κοσμήσουν την Παιδική Βιβλιοθήκη Σερρών.

Ας δώσουμε κίνητρο στα παιδία μας να αποτυπώσουν τις σκέψεις τους για την ελληνική παράδοση και να αποδώσουν με χρώματα ξεχασμένες εικόνες, κάτω από την επίβλεψη και την καθοδήγηση των Δασκάλων Εικαστικών.