Τελετή λήξης για το σχολ. Έτος 2012-13
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: Σύλλογος γονέων
- Δημοσιεύτηκε στις Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2013 00:32
- Εμφανίσεις: 3525
Η τελετή λήξης για το σχολ. Έτος 2012-13 έγινε την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013 στην αυλή του σχολείου και στην αίθουσα εκδηλώσεων. Εκτός από τον αποχαιρετισμό των μαθητών της Στ τάξης και το καλωσόρισμα των μαθητών που θα φοιτήσουν για πρώτη φορά στο σχολείο μας διοργανώθηκαν και δύο θεατρικές παραστάσεις: "Το φάντασμα της Όπερας" από τη δασκάλα Αγγλικών Μαρία Παραλίκα και "Οι Όρνιθες" του Αριστοφάνη" από τον δασκαλο του Ε1 Κώστα Αγοραστό που παίχτηκαν στους γονείς των μαθητών του σχολείου μας.
Kαλλιτεχνική επιμέλεια: Χρυσούλα Βαρσάμη, Έλσα Λεπτοκαρίδου
Το Φάντασμα της Όπερας
Το φάντασμα της όπερας είναι ένα μυθιστόρημα του Γάλλου συγγραφέα Γκαστόν Λερού. Το μυθιστόρημα αφηγείται την ζωή του περιφρονημένου Έρικ, την εμμονή του με την νεαρή τραγουδίστρια της όπερας Κριστίν Ντααέ, καθώς και τις περιπέτειες του υποκόμη Ραούλ ντε Σανύ για να σώσει την αγαπημένη του Κριστίν από τα νύχια του μυστηριώδους άντρα που βρίσκεται κρυμμένος στα υπόγεια της Όπερας του Παρισιού. Τόσα χρόνια μετά την έκδοση του, το κλασικό πλέον κείμενο διαβάζεται με αμείωτο ενδιαφέρον. Μια απ' τις εμπορικότερες επιτυχίες όλων των εποχών, μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο κι έγινε μιούζικαλ από τον Andrew Lloyd Webber.
Οι Όρνιθες
Κωμωδία του Αριστοφάνη, η διδασκαλία της οποίας έγινε το 414 π.Χ. Αποτελείται από 1.763 στίχους. Ο Αριστοφάνης φαίνεται ότι εμπνεύστηκε την υπόθεση του έργου από τους αισώπειους μύθους.
Οι δύο κεντρικοί ήρωες του έργου, ο Πεισθέταιρος και ο Ευελπίδης, εγκαταλείπουν την Αθήνα για να γλιτώσουν από τους δημαγωγούς και τους συκοφάντες και πηγαίνουν στον Έποπα (τσαλαπετεινό), που είναι ο αρχηγός των πουλιών. Του προτείνουν την ίδρυση μιας εναέριας πολιτείας ανάμεσα στον ουρανό και τη γη, της Νεφελοκοκκυγίας. Ενώ αρχίζουν τα έργα της οικοδόμησης, πολλοί άνθρωποι, που στο μεταξύ μαθαίνουν το γεγονός, έρχονται στο μέρος αυτό, θέλοντας να γίνουν κάτοικοι της νέας πόλης, αλλά διώχνονται. Ακόμη και οι θεοί, που βλέπουν ότι χάνουν τα προνόμιά τους, προσπαθούν να έρθουν σε κάποια συνδιαλλαγή με τους ιδρυτές της πολιτείας και τελικά ο Δίας συμφωνεί να παραχωρήσει στον Πεισθέταιρο τη βασιλεία (που εμφανίζεται προσωποποιημένη), την οποία παντρεύεται και το έργο τελειώνει με μια μεγαλόπρεπη πομπή.
Οι Όρνιθες είναι μια από τις πιο ώριμες και πνευματώδεις κωμωδίες του Αριστοφάνη, όπου εκτός από τις συνηθισμένες αιχμές για δημόσια πρόσωπα της εποχής, διακωμωδείται κυρίως η επιπόλαιη στάση των Αθηναίων σε πολλά ζητήματα.