Γλυκίσματα από το ΙΕΚ Σερρών

Με αφορμή το χριστουγεννιάτικο παζάρι του σχολείου μας αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε τα δικά μας κουλουράκια. Η δράση πραγματοποιήθηκε στις ώρες λειτουργίας του ολοήμερου. Θετικά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας οι σπουδαστές του τμήματος αρχιμαγείρων του ΙΕΚ Σερρών (Βάκουλη Ρένα, Μανάκης Ιωάννης, Μανδάνας Δημήτρης, Λιούρου Χρύσα, Λαζαρίδου Ευαγελία, Γιαψαλιδης Στράτος, Θωματικός Θανάσης, Ζαβαλανης Ηλιας, Λαδοπουλος Ηλίας, Μανώλα Ευαγγελία, Καμπουρίδου Βαρβάρα, Κουκουβάτσιος Βαλάντης,Διαμαντη Φωτεινή, Νάσι Φλάβιο, Λιόσιος Γιώργος, Κυπαρρίσης Βαγγέλης) καθώς και ο δασκαλός τους Νίκος Πουρνάζης.  

 

Οι μαθητές με τη βοήθεια των σπουδαστών πραγματοποίησαν την ακόλουθη συνταγή….

<<Κουλουράκια Κανέλας>>

150 γρ ζάχαρη

150 γρ βούτυρο

100 γρ αυγά

30 γρ γάλα

500γρ αλεύρι

10 γρ μπέικιν πάουντερ

Κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε στη λεκανίτσα όλα τα ρευστά και στο τέλος το αλεύρι. Ζυμώνουμε το μείγμα. Απλώνουμε τη ζύμη και χρησιμοποιούμε τα κουπάτ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 45 λεπτά.

 

 

glikismata1glikismata2glikismata3glikismata4glikismata5glikismata6glikismata7glikismata8glikismata9

 Ευχαριστούμε θερμά τους σπουδαστές του ΙΕΚ Σερρών για τη συμμετοχή τους!