Χορογραφίες μαθητών της Δ και Ε τάξης, Θεατρική παράσταση Όρνιθες του Αριστοφάνη, Σχολ. Έτος 2020-21

 

Την Παρασκευή 25-6-2021 το βράδυ, στο μικρό θεατράκι του Δήμου Σερρών, οι γονείς της Ε τάξης με τη συνδρομή του συλλόγου γονέων του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Σερρών "Κ. Καραμανλής" διοργάνωσαν εκδήλωση με αφορμή τη λήξη του σχολικού έτους στην οποία οι μαθητές της Δ και Ε τάξης του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Σερρών παρουσίασαν το αποτέλεσμα των προσπαθειών τους στο πλαίσιο λειτουργίας των Εκπαιδευτικών Ομίλων Χορού και Θεάτρου υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών κ. Λεπτοκαρίδου Ελισάβετ και κ. Αγοραστού Κωνσταντίνου.

paroysiasiskiniko

 

 

skiniko2xorografia

xorografia2theatro1

theatro2theatro3

theatro5theatro4

 

Στην εκδήλωση οι μαθητές των Δ και Ε τάξεων παρουσίασαν τρεις χορογραφίες απο τον όμιλο χορού με υπεύθυνη την  εκπαιδευτικό  Φυσικής Αγωγής  κ. Λεπτοκαρίδου Ελισάβετ  και στη συνέχεια οι μαθητές της Ε τάξης  παρουσίασαν το θεατρικό δρώμενο "'Ορνιθες" του Αριστοφάνη.

Θερμά συγχαρητήρια και ευχαριστίες για τις εξαιρετικά πετυχημένες χορογραφίες στη δασκάλα Φυσικής Αγωγής του σχολείου κ. Λεπτοκαρίδου Ελισάβετ που συνέβαλλε επίσης και στην κατασκευή των σκηνικών της θεατρικής παράστασης.

Θερμά συγχαρητήρια και ευχαριστίες για την εξαιρετικά απολαυστική παράσταση στον εκπαιδευτικό κ. Αγοραστό Κωνσταντίνο  που με  την εμπνευσμένη σκηνοθεσία, την  προσεγμένη δουλειά και το μεράκι του παρουσίασε μια παράσταση αξιώσεων με άριστες ερμηνείες! Η παράσταση  είχε έντονη κίνηση και πλοκή, και προσέφερε γέλιο, κέφι, χαρά.Ήταν  μια εμπνευσμένη μεταφορά της επιτυχημένης κωμωδίας στη σύγχρονη θεατρική σκηνή με  αναφορές όπου εκτός από τις συνηθισμένες αιχμές για δημόσια πρόσωπα της εποχής εκείνης, διακωμωδείται κυρίως η επιπόλαιη στάση των Αθηναίων σε πολλά ζητήματα.Η υπόθεση της κωμωδίας γνωστή αλλά το στοίχημα κερδήθηκε  όπως απέδειξε το πηγαίο γέλιο  και το δυνατό χειροκρότημα των θεατών.

Τα παιδιά  ερμήνευσαν με ευαισθησία, χόρεψαν εκπληκτικά  αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά  πόσο πολυτάλαντα είναι. Ο καθένας μαθητής μοναδικός στο ρόλο του!  Οι γνωστές μοναδικές ατάκες και οι κορυφαίες αστείες σκηνές χάρισαν πραγματικό, αυθόρμητο, πηγαίο γέλιο και χαρά! Τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια! Μπράβο σας, παιδιά! Σας ευχαριστούμε  για την υπέροχη βραδιά που μας χαρίσατε!

Συντελεστές που βοήθησαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης:
Αγοραστός Κων/νος, Λεπτοκαρίδου Ελισάβετ
Σκηνικά Λεπτοκαρίδου: Ελισάβετ
Όμιλος Θεάτρου: Αγοραστός Κων/νος
Όμιλος χορού: Λεπτοκαρίδου Ελισαβετ
Πρόεδρος του ΚΕΔΙΣ Σερρών, Παλάζη Χρυσάνθη για τη δωρεάν παραχώρηση του χώρου
Κ. Σουλιτσή Ζωή που διετέλεσε Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Σερρών την προηγούμενη διετία για την εθελοντική βοήθεια της.
Όμιλος "Ορφέας Σερρών" και ιδιαίτερα ο πρόεδρος του κ. Φώτογλου Χαράλαμπος.
Ο σύλλογος Γονέων του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Σερρών.
Οι γονείς των μαθητών.