Επίσκεψη του συγγραφέα κ. Τζανακάρη Βασίλη στο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Σερρών

 tzanakaris

Την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017 είχαμε την τιμή να υποδεχτούμε στο σχολείο μας τον  κ. Βασίλη Τζανακάρη ύστερα από πρόσκληση του σχολείου μας. Η ομιλία του ήταν πυκνή και μεστή σε πληροφορίες και  νοήματα  και διακρίνονταν από την παραστατικότητα και τη ζωντάνια που τον διακρίνει.

 

 

Ενέπνευσε στους μαθητές  της Ε και Στ  τάξης στους οποίους και απευθύνονταν, την αγάπη για το βιβλίο που τον χαρακτήριζε και τον ίδιο από τα παιδικά του χρόνια, την ανάγκη του για δημιουργία που τον διέκρινε σε όλη του τη ζωή και που είχε ως αποτέλεσμα να παρουσιάσει ένα σπουδαίο και μοναδικό έργο που αποτελεί μια σημαντική παρακαταθήκη για όλους μας. Τους ενέπνευσε σημαντικές αξίες όπως την εργατικότητα και την αξία της συστηματικής εργασίας που δίνει περιεχόμενο και σκοπό στον άνθρωπο και πάντοτε αποδίδει καρπούς. Μίλησε απλά και κατανοητά για δύσκολες εποχές  που πέρασε η πατρίδα μας και συγκεκριμένα η πόλη που γεννήθηκε και μεγάλωσε και που αφιέρωσε ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του έργου του. Τόνισε ότι η διερεύνηση  δύσκολων ιστορικών περιόδων  μπορεί να αποτελέσει  πεδίο ουσιαστικής αναζήτησης και αναστοχασμού που θα μας οδηγήσει στην ευημερία. Είναι πολύ φυσικό, τόνισε, κάθε λαός να αντιμετωπίζει σε μια συγκεκριμένη ιστορική περίοδο, προκλήσεις, διάφορες αρνητικές καταστάσεις και πισωγυρίσματα που μπορεί να υπερπηδηθούν αν έχει το βλέμμα του στην ιστορία που του δείχνει το δρόμο της υπέρβασής τους.
Αναφέρθηκε στην πορεία του ως συγγραφέας, τον τρόπο με τον οποίο εργάζεται και τη σημασία ανεύρεσης αξιόπιστων πηγών. Αναφέρθηκε σε μια πολύ σημαντική περίοδο της τοπικής ιστορίας των Σερρών, στη Βουλγάρικη κατοχή και στις συνθήκες ζωής των κατοίκων των Σερρών εκείνη την περίοδο.
Επίσης δόθηκε η ευκαιρία στους μαθητές του σχολείου μας να υποβάλλουν διάφορες ερωτήσεις που τις απάντησε με μεγάλη προθυμία.
Στο τέλος της συνάντησης χάρισε σε όλους τους μαθητές της Ε και Στ τάξης το βιβλίο του με τίτλο «Τα Σέρρας του Πολέμου, της Κατοχής και της Αντίστασης». Επίσης δώρισε στο σχολείο μας το βιβλίο του με τίτλο «Η Ελλάδα Φλέγεται».
Πάνω απ’ όλα όμως μας μετέδωσε  την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, τον πόθο και τη θέληση για δημιουργία και την αγάπη προς την πατρίδα μας.

tzanakaris1       tzanakaris3      tzanakaris2

 

Περισσότερα για τον κ. Βασίλη Τζανακάρη.

Δείτε σχετικά δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο:

Επιλογές TV

Σερραϊκά νέα