2 Απριλίου 2024  -  Εκδήλωση για την  Παγκόσμια  Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

 

Ημέρα που καθιερώθηκε από την Ι.Β.Β.Υ., τη Διεθνή Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα, το 1966, ημέρα των γενεθλίων του γνωστού Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (2 Απριλίου 1805) με σκοπό να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα και να κατευθύνει την προσοχή των μεγαλυτέρων στο παιδικό βιβλίο.

 


Στο πλαίσιο των σημερινών εκδηλώσεων του σχολείου μας και στην όμορφα διαμορφωμένη αίθουσα, είχαμε την τιμή και ευχαρίστηση να υποδεχτούμε δύο διακεκριμένες συγγραφείς παιδικών βιβλίων της πόλης μας, την κ. Ζαχαρούλα Τζίνη και την κ. Γεσθημανή Μπερμπέρη, οι οποίες μίλησαν για την παιδική λογοτεχνία, τα παιδικά βιβλία και ενέπλεξαν τα  παιδιά σε δημιουργικές δραστηριότητες φιλαναγνωσίας.
Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με παρουσίαση αφιερώματος στην ημέρα αυτή από την υποδιευθύντρια του σχολείου μας κ. Αθανασοπούλου Μαρία, με προβολή της φετινής αφίσας και απόδοση του φετινού μηνύματος «Διασχίστε τις θάλασσες με τα φτερά της φαντασίας!» Μήνυμα που έγραψε η συγγραφέας Eiko Kadono, νικήτρια του Hans Christian Andersen Award 2018. Η εικονογράφος Nana Furiya συνόδευσε εκπληκτικά με τις ζωγραφιές της το μήνυμα της ΙΒΒΥ για τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου και το εθνικό τμήμα της Ιαπωνίας (JBBY 日本国際児童図書評議会) ανέλαβε τη δημιουργία του υλικού για τον φετινό εορτασμό. Το μήνυμα μετέφρασε στα ελληνικά η συγγραφέας Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου.
Ακολούθησαν ποικίλες βιωματικές και παιγνιώδεις δράσεις, όπως θεατρικό παιχνίδι απόδοσης λογοτεχνικών βιβλίων- δρώμενα ρόλων εμπνευσμένων από τα εξώφυλλα επιλεγμένων παιδικών βιβλίων που ανέλαβαν και παρουσίασαν τμήματα του σχολείου μας με υπεύθυνες τις εκπαιδευτικούς:
Α Πετμεζά Μαρία
Β Αθανασοπούλου Μαρία
Ε2 Τσελεπή Σοφία
Στ2 Αραμπατζή Μαρία
και δραστηριότητες εικαστικής τέχνης, όπως η δημιουργία μικρών βιβλίων fanzines:
Στ1 Τραγούδα Κατερίνα
Ήταν μια όμορφη διοργάνωση με την υποστήριξη όλων των εκπαιδευτικών.
Ευχαριστούμε θερμά την κ. Λύκου Ευαγγελία και τον Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων, που πάντοτε βρίσκονται στο πλάι μας, βοηθοί και αρωγοί σε κάθε μας προσπάθεια.
Ευχαριστούμε θερμά τις δύο υπέροχες συγγραφείς, την κ. Τζίνη και την κ. Μπερμπέρη που με τη λάμψη τους φώτισαν τη μέρα αυτή.
Ευχαριστούμε  τους/τις εκπαιδευτικούς που βοήθησαν στην οργάνωση και διεξαγωγή της εκδήλωσης και φυσικά ένα τεράστιο ΜΠΡΑΒΟ στα παιδιά, τους ζωντανούς πρωταγωνιστές, που έδωσαν παλμό και πνοή στη μέρα αυτή.
Οι υπεύθυνες εκπαιδευτικοί

 


 Αθανασοπούλου Μαρία και Τσελεπή Σοφία