Γιορτή βιβλιοθήκης του σχολείου μας

 

IMG 20190329 100918 HDR

Υπεύθυνη βιβλιοθήκης: Αθανασοπούλου Μαρία

 

Στις 2 Απριλίου, παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου, ξεκίνησε η λειτουργία της δανειστικής βιβλιοθήκης του σχολείου μας. Εκείνη την ημέρα οργανώσαμε μια ωραία γιορτή για τους μαθητές μας και τους γονείς τους. Ο χώρος της βιβλιοθήκης διακοσμήθηκε με μπαλόνια, γιρλάντες, ζωγραφιές και αφίσες που έφτιαξαν τα παιδιά και διάφορες κατασκευές.

 

Τα παιδιά κατά τάξεις ξεναγήθηκαν στο χώρο και πληροφορήθηκαν για τα βιβλία που υπάρχουν, τον τρόπο δανεισμού, τον χώρο όπου θα δημιουργούν και θα διαβάζουν(αναγνωστήριο). Στο βάθος υπήρχε μία παρουσίαση σε μορφή powerpointστον τοίχο με εικόνες και μουσική που συνόδευε την ξενάγηση. Στο τέλος τους περίμεναν πολλές εκπλήξεις : μπαλόνια, σελιδοδείχτες, χυμοί, αναψυκτικά, γλυκά και ζωγραφιές στα παιδικά πρόσωπα με θέματα από βιβλία που έκαναν εκπαιδευτικοί του σχολείου μας χρησιμοποιώντας φυσικά χρώματα.             .

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες σε όλους όσους βοήθησαν στην πραγματοποίηση της γιορτής.

Ευχαριστούμε όλους τους εκπαιδευτικούς που βοήθησαν στον στολισμό της βιβλιοθήκης, στην κατασκευή σελιδοδειχτών, αφισών, στο βάψιμο των παιδιών και γενικά στην οργάνωση και πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Ευχαριστούμε το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων για την οικονομική χορηγία των 200€ η οποία συνέβαλλε στην αγορά βιβλίων λογοτεχνίας για ενήλικες και στον εμπλουτισμό του υλικού της βιβλιοθήκης μας, που βρίσκεται σε διαδικασία συνεχούς αναβάθμισης. Επίσης ευχαριστούμε το σύλλογο γονέων για την προσφορά γλυκών, αναψυκτικών και χυμών καθώς και τη βοήθειά τους στην εκδήλωση.

Στοχεύοντας στη διαρκή αναβάθμιση  της βιβλιοθήκης μας απευθύνουμε κάλεσμα σε όποιον μπορεί να βοηθήσει στον εμπλουτισμό της με παιδικά βιβλία ή με βιβλία για ενήλικες.