Δραστηριότητες για την Α τάξη 1ο μέρος-Μένουμε σπίτι και μελετάμε!

asygxroni

 

Εκπαιδευτικός: Τσελεπή Σοφία

 

 

 

Στο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Σερρών «Κωνσταντίνος Καραμανλής», κάνοντας μία προσπάθεια υλοποίησης της ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης και μέχρι την προετοιμασία όλων μας και τις αναλυτικές οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας για τη λειτουργία της πλατφόρμας ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης e-class του Πανελληνίου σχολικού δικτύου, χρησιμοποιήσαμε και αξιοποιήσαμε τις δυνατότητες του gmail και του messenger. Με τη σύμφωνη γνώμη των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών της Α1 τάξης φτιάξαμε μία ομάδα επαφών στο Gmail και ξεκίνησα μια ασύχγρονη επικοινωνίαμε αποστολή εκπαιδευτικού υλικού και οδηγιών αποσκοπώντας στην ενασχόληση των μαθητών μου με δημιουργικές δραστηριότητες και στη συνεχιζόμενη επαφή τους με τη μαθησιακή διαδικασία με έναν τρόπο δημιουργικό και ευχάριστο. Αξιοποιήσαμε επίσης τα διαδραστικά βιβλία και υλικό όπως βίντεο, on line εκπαιδευτικά λογισμικά, επίσημες ιστοσελίδες.  H διαδικασία ενθουσίασε γονείς και μαθητές και στην ομάδα messenger, που δημιουργήσαμε για τον σκοπό αυτό, ανακοινώνονταν θετικά σχόλια και γίνονταν συζητήσεις. Επίσης οι γονείς ανέβαζαν στο messenger δείγματα των εργασιών των παιδιών τους. Η διαδικασία αυτή συνεχίζεται και υπάρχει έτσι μία αλληλεπίδραση μεταξύ μας, μία επικοινωνία και μία συνεχιζόμενη επαφή. Το σχολείο και οι δάσκαλοι είμαστε κοντά στους μαθητές μας και οι μαθητές βρίσκονται κοντά μας τώρα πια από απόσταση, γιατί  Μ Ε Ν Ο Υ Μ Ε Σ Π Ι Τ Ι !!!!!!!

 

Αγαπητοί γονείς, αγαπημένα μου παιδιά,

 

κατ' αρχάς εύχομαι να είμαστε όλοι καλά, να φροντίζουμε τους εαυτούς μας και να τηρούμε τα μέτρα προστασίας και φύλαξης από τον κορωνοϊό.

Σας στέλνω αυτό το ομαδικό μέιλ σε μια προσπάθεια οργάνωσης και προγραμματισμού των ενεργειών μας ώστε να ξεκινήσουμε την τηλεκπαίδευση. 

Αρχικά επιβεβαιώστε μου με μέιλ επιστροφής, ο καθένας ξεχωριστά, ότι λάβατε το μέιλ αυτό και συμφωνείτε στην επικοινωνία αυτή.

Σκοπεύω να σας προωθώ υλικό και λινκ μέσω της ομάδας αυτής στο gmail και στη συνέχεια να προχωρήσουμε σε μια πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης.

Μην αγχώνεστε όλα είναι απλά και θα πάμε βήμα βήμα.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση επικοινωνήστε μαζί μου. Πολύ βολικό είναι και το mesenger. Eμφανίζομαι με το ονοματεπώνυμό μου στα ελληνικά.

Καλή μας αρχή στη νέα αυτή πραγματικότητα.. 

Φιλιά στα παιδιά!

Επισυνάπτω ένα λινκ εργασίας από το ανθολόγιο για τα παιδιά μας.

Δραστηριοτητα 1

ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ: (στο βιβλίο ή ηλεκτρονικά από τα διαδραστικά βιβλία)

  • Πατήστε το λινκ
  • Επιλέξτε με κλικ διαδραστικά βιβλία μαθητή εμπλουτισμένα με html
  • Επιλέξτε με κλικ το ανθολόγιο
  • Μεταβείτε πάνω δεξιά και ανοίξτε με το βελάκι τα περιεχόμενα
  • Επιλέξτε με κλικ το κείμενο "Μαργαρίτα"
  • Διαβάστε το κείμενο, απολαύστε το, διαβάστε και σκεφτείτε τις ερωτήσεις, κάντε στο μπλοκ την τελευταία άσκηση

https://ebooks.edu.gr/new/class-main.php/?classcode=DSDIM-A

 

Αυτό που κάνουμε εδώ θεωρείται-είναι αυτό που λέγεται με τον όρο "ασύγχρονη τηλεκπαίδευση"

 

 

Δραστηριότητα 2

 

 

 

σας στέλνω δραστηριότητες Γλώσσας από  τα διαδραστικά βιβλία

οδηγίες

  • πατήστε το λινκ:  https://ebooks.edu.gr/new/classcoursesdiadrastika.php?classcode=DSDIM-A
  • επιλέξτε: ΓΛΩΣΣΑ Α ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΒΙΛΙΟ ΜΑΘΗΤΗ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΟ 
  • ανοίξτε τα περιεχόμενα (βελάκι πάνω δεξιά) και επιλέξτε την ενότητα 6 Το χαμένο κλειδί
  • κυλήστε τον κέρσορα και περιηγηθείτε στα μαθήματα του ηλεκτρονικού βιβλίου. Κάθε φορά που θα συναντάτε το σύμβολο του παζλ κάντε κλικ πάνω του και ανοίγει δραστηριότητα (για γράψιμο-πληκτρολόγηση ή για σύρσιμο ή κρυπτόλεξο ή άλλο)
  • κάντε τη δραστηριότητα και μην ξεχνάτε: επανάληψη τα μαθήματα κάνοντας ανάγνωση. Με κλικ έξω από τη δραστηριότητα επιστρέφουμε στην προηγούμενη επιφάνεια.
  • διαβάστε και παίξτε με τις on line δραστηριότητες (παιχνίδι και επανάληψη)
  • παιχνιδάκι από τη σελίδα της Ε.Ε. 
  • βιντεάκι από την παιδική Helmepa
  • βιντεάκι από το Noesis

https://europa.eu/learning-corner/guess-the-gifts-with-grandma_el  

https://www.youtube.com/watch?v=wzmDVF9d8Dc&feature=youtu.be  

 

 

 

 

 

 

 

https://www.noesis.edu.gr/noesis-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b5%ce%ba%cf%80%ce%b1%ce%af%ce%b4%ce%b5%cf%85%cf%83%ce%b7/%cf%84%ce%b1%ce%b9%ce%bd%ce%af%ce%b5%cf%82-%ce%ba%ce%b9%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%ad%ce%bd%cf%89%ce%bd-%cf%83%cf%87%ce%b5%ce%b4%ce%af%cf%89%ce%bd/%ce%b4%ce%b9%ce%ac%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bc%ce%b1/%ce%b7%ce%bb%ce%b9%ce%b1%ce%ba%cf%8c-%cf%83%cf%8d%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bc%ce%b1/