Παιδιά, παρακολουθήστε τα δυο παρακάτω (σχολικά) ντοκιμαντέρ

για τον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο και για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

      Δημιουργήθηκαν από δυο δασκάλους (τους οποίους ευχαριστούμε) και απευθύνονται στους μαθητές των μεγαλύτερων

τάξεων του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου.

Σημείωση: Για καλύτερη ποιότητα προβολής επίλεξε κάτω δεξιά της οθόνης προβολής του YouTube Ρυθμίσεις - Ποιότητα - 720p (υψηλής ευκρίνειας ή στα αγγλικά HD).

Καλή θέαση!

 

 

 

 

 

Ο Μεγάλος περίπατος του Πέτρου, το πολυαγαπημένο έργο της σπουδαίας σύγχρονης Ελληνίδας δημιουργού, Άλκης Ζέη.

Είναι 27 Οκτωβρίου 1940. Ο Πέτρος είναι εννιά χρονών και είναι λυπημένος γιατί πέθανε το τριζόνι του. Η αδερφή του η Αντιγόνη θέλει να του δώσει το κουτί από το βραχιόλι της για να το θάψει. Ο Πέτρος θέλει να το βάλει στη χαραμάδα του δοκαριού. Δεν θα προλάβει. Ξημερώνει 28 Οκτωβρίου και ο Πέτρος ξυπνά από τις σειρήνες του πολέμου. Η ζωή του ανατρέπεται. Το σχολείο κλείνει, ο θείος Άγγελος φεύγει για τον πόλεμο, η μαμά του μετρά τα τρόφιμα στα ντουλάπια. Ο Πέτρος ζει τις πρώτες νίκες, την είσοδο των Γερμανών στην Αθήνα, την κατοχή και την πείνα. Με τον Γιάννη και τον Σωτήρη διαδηλώνει, γράφει συνθήματα στους τοίχους, γνωρίζει τον Αχιλλέα και τη Δροσούλα, συμμετέχει στην αντίσταση. Κι εμείς παρακολουθούμε τον μεγάλο του αυτό περίπατο γεμάτο περιπέτειες, συναισθήματα, εμπειρίες και γνώσεις από τον Οκτώβριο του 1940 έως την απελευθέρωση της Αθήνας τον Οκτώβριο του 1944 που θα τον βρει στους δρόμους, «άντρα πια, δεκατριών χρονών»!

Η πορεία του Πέτρου, γεμάτη θαυμαστές περιπέτειες και οι δυσκολίες, στην Αθήνα της κατοχής αλλά και το θάρρος και η επινοητικότητά του, θα συναρπάσουν τους μικρούς θεατές καθώς στη σκηνή θα ζωντανέψει ένα έργο που έχει αγαπηθεί όσο λίγα από μικρούς και μεγάλους!

 

 

Ο  Μικρός Αναγνώστης  μας προσφέρει ένα απόσπασμα από το βιβλίο αυτό  σε αφήγηση του ηθοποιού Νίκου Κουρή.
Μπορούμε, όμως, να διαβάσουμε και μόνοι μας το συγκεκριμένο απόσπασμα. Μπορούμε να ξεφυλλίσουμε το βιβλίο, να το μεγεθύνουμε, να προσαρμόσουμε την προβολή στα δικά μας μέτρα.

Ο χειρισμός γίνεται είτε με τα βελάκια κάτω από την εφαρμογή, είτε πιάνοντας και γυρίζοντας  τις  σελίδες  με  το  ποντίκι μας.
Για να διαβάσουμε μόνοι μας τις σελίδες, απενεργοποιούμε τον ήχο.
o megalos peripatos tou Petrou
 
 

 

 

 

Πορεία προς το μέτωπο
View more presentations or Upload your own.
 
 
ΕΠΟΣ 1940-1944
View more presentations or Upload your own.
 
Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος
View more presentations or Upload your own.
 
Ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος στην Ευρώπη
View more presentations or Upload your own.
 
Γελοιογραφίες του 40
View more presentations or Upload your own.
Μάχες στο Οχυρό Ρούπελ... απόσπασμα από ελληνική ταινία