• Το Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας
  • Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών
  • Το Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Σερρών «Κων/νος Καραμανλής»

Αποφάσισαν να διοργανώσουν τον Διαγωνισμό μαθηματικών για μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του δημοτικού σχολείου.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13/4/2013 στο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Σερρών και ώρα 10.00 π.μ..

Τα θέματα του διαγωνισμού θα επιλεγούν από την τράπεζα θεμάτων που υπάρχει στο Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Φλώρινας από ομάδα του Πανεπιστημίου με τη συμμετοχή της συντονιστικής επιτροπής του Διαγωνισμού. Τα γραπτά των μαθητών θα εξεταστούν από ομάδα έμπειρων εκπαιδευτικών.

       Στις αρχές Ιουνίου θα γίνει τελετή όπου θα βραβευθούν όλοι οι μαθητές που θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό.

         Ο διαγωνισμός αυτός έχει γίνει θεσμός στη Δυτική Μακεδονία και πραγματοποιείται κάθε χρόνο. Σκοπός του διαγωνισμού αυτού δεν είναι η διάκριση των αρίστων, αλλά η παιδαγωγική επιδίωξη να κάνουμε τα νέα παιδιά να ενδιαφερθούν για τα μαθηματικά και να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους. Πιστεύουμε πως τα μαθηματικά αποτελούν σημαντικό στοιχείο του ελληνικού πολιτισμού, αλλά δυστυχώς αυτή η διάσταση τους έχει αγνοηθεί από την ελληνική κοινωνία και την εκπαίδευση.

Ο φετινός διαγωνισμός είναι αφιερωμένος στον Ευκλείδη, γνωστή και σημαντική προσωπικότητα της αρχαίας ελληνικής μαθηματικής παράδοσης.

Θα θέλαμε επίσης να σας πληροφορήσουμε ότι στο δικτυακό τόπο των μαθηματικών της φύσης και της ζωής: www.eled.uowm.gr/mathslife.htm  καθώς και στην ιστοσελίδα του Προτύπου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Σερρών «Κων/νος Καραμανλής» https://peirserron.gr φιλοξενείται ως νέα δράση το πρόβλημα της εβδομάδας. Κάθε Τετάρτη δημοσιεύεται ένα νέο πρόβλημα. Τα προβλήματα απευθύνονται κυρίως σε μαθητές Ε΄ και Στ’ Δημοτικού, αλλά καθένας μπορεί να δοκιμάσει. Τα προβλήματα αυτά μπορεί να τα εκτυπώσει ο δάσκαλος της τάξης ή να προτείνει στους μαθητές να επισκεφτούν τη σελίδα. Κάθε εβδομάδα δημοσιεύουμε τη λύση του προηγούμενου προβλήματος. Επίσης στην ίδια ιστοσελίδα δημοσιεύονται και τα θέματα των παλιότερων διαγωνισμών με προτεινόμενες λύσεις τους.

     Να σημειωθεί ότι η προσέλευση και η αναχώρηση των μαθητών από το σχολείο στο οποίο θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός, θα γίνει με ευθύνη των γονέων τους.

     Οι δηλώσεις συμμετοχής με τα ονόματα των μαθητών παρακαλούμε να αποσταλούν με φαξ στο 2321059125 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: mail@dim-peir-serron.ser.sch.gr" έως την Τετάρτη 10 Απριλίου.

Πληροφορίες επίσης θα υπάρχουν και στην ιστοσελίδα του Προτύπου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Σερρών https://peirserron.gr

 

     Σας ευχαριστούμε θερμά για τη συμπαράστασή σας και για τη στήριξη του διαγωνισμού.

 

Με εκτίμηση,

Εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής

 

Κωνσταντίνος Νικολαντωνάκης                                                

 

Επίκουρος Καθηγητής Π.Τ.Δ.Ε Φλώρινας                                

Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας